Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Káposztás haluski

2008.03.27

Húsvétot követően Pozsonyban egy hipermarkettben szerettem volna kész káposztás haluskit venni, de nem volt. Pedig onnét szoktam hozni, nagyon fimon. S eltöprengetem, s rájöttem, hogy ezt magam s meg tudom csinálni.

Hozzávalók

1.Tetszés szerint svanyúkáposzta (két maroknyi )

2. Néhány szelet császárszalonna, maradék sonka

3. 1 doboz tejföl a végén (ízlés szerint)

4. néhány szem krumpli

5. A galuskához a szokott összetevők (fél kiló liszt, két tojás, 1 dl tej,  két evőkanál olaj vagy zsír, víz)

Császárszalonnát kockáztam, pirítottam meg, erre két marék savanyúkáposztát tettem, átforgattam, félrehúztam. Nokedlit szaggattam, de néhány szem jól áttört , főtt krumlipit is tettem bele. Beleforgattam a kápozstába, tejfölt tettem rá. Egészen jó ízű volt, s fiam szerint, aki imádja ezt a jó szlovák ételt, pontosan ugyanolyan lett, mint a bolti.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.