Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pisztráng halkocsonyában

2009.01.06

Pisztráng halkocsonyában

Hozzávalók: 1-2 tisztított tengeri vagy folyami pisztráng, a kocsonyához halleves alap (ponytfej, halcsont stb), só, bors, vöröshagyma, fokhagyma.

Elkészítése: A pisztrángokat néhány percig enyhén sós, fokhagymás vízben megfőzőm, majd egy mélyebb porceléntálra helyeze. A főzőlébe beleteszem a haldarabkákat, borsozom, tetszés szerint fűszerezem. (1 szál sárgarépát is bele lehet főzni. Nem forralom, csak mosolyogni hagyom. Kb. fél óra főzés után a levet leszűröm, zselatinnal gzadagítom. A répát felkarikázom és a hal mellé helyezem. Az egészet leöntöm a kocsonyalével. (Tehetek néhány szirom zöldségzöldjét is a halra, esetleg bazsalikomot.)

Kihűtöm, a hűtőbe teszem.

Fogyasztani kis citrommal, pirítóssal lehet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.